Проект бюджету на 2019 рік.

896

Фонди шкіл, нові тролейбуси та медикаменти. У Хмельницькій міській раді презентували проект бюджету на 2019 рік. Між найперспективнішими галузями розділили майже 3 мільярди гривень. Найбільше дісталося житлово-комунальному господарству –  64% від усіх коштів. А от у останніх рядах залишилися культура та спорт. Загалом, на прийдешній рік заплановано кілька нових будівництв та придбання нових тролейбусів.

На сто гривень більше. З 2019 року з міського бюджету виділятимуть нові суми на дітей. Вже заплановано понад 10 мільйонів гривень. Відтак на кожного школяра видаватимуть 200 гривень, на вихованця ДНЗ – 300. Збільшили видатки й на безкоштовне харчування у закладах освіти  – 57 мільйонів гривень на рік. Також заплановано будівництво 7 спортивних майданчиків, заміна вентиляцій у харчоблоках та капітальні ремонти.

Найменше заплановано виділити грошей для галузей спорту та культури. Пріорітетною залишається галузь охорони здоров’я. 57 мільйонів планують виділити на медикаменти, які необхідні для продовження виконання впроваджених раніше програм.

Також заплановано надати 3 мільйона гривень для дітей, хворих на онкологію та цукровий діабет. А от галузь соціального захисту зазнала значних змін. На наступний рік кошти на субсидію зменшаться вдвічі. Галузь житлово-комунального господарства отримає найбільше. Гроші  використовуватимуть на ремонти доріг, озеленення зон відпочинку та утримання житлового господарства міста.  Також заплановано подбати про людей, які пересуваються містом у громадському транспорті.

" " " "