Проекти, що потребують фінансування  фонду регіонального розвитку.

862

Гроші для громад. У Хмельницькому комісія обговорила можливості фінансування об’єктів тергромад. Десятки об’єктів зі всієї області потребують коштів фонду регіонального розвитку. Проте в області визнають – їх мають надати лише тим, хто  не в змозі завершити ремонт чи будівництво з власними надходженнями.

Десятки об’єктів місцевого значення потребують фінансування. Фонд регіонального розвитку щороку дає можливість розвиватися. Більше двохсот проектів минулого року отримали  державні гроші. Є перспективи для ініціативних і цього року. Проте не всі зможуть отримати бажане.

Застаріла інфраструктура та  обладнання підприємств житлово-комунального господарства по усіх районах потребують значних капіталовкладень для реконструкції. Цьогоріч перелік претендентів збільшився.

У Нетішині – проблема з водопостачанням.. Тож частину коштів для водогону просять у фонді регіонального розвитку. Загальна вартість проекту – більше чотирьох мільйонів.

А от для громади Дунаєвець на часі – ремонт очисних споруд та колектора. Хоча грошей після децентралізації  у бюджеті побільшало, на все не вистачає. Відтак, просять на модернізацію установки 5 мільйонів.

Комісія з питань розподілу державних коштів має визначитися, які ж проекти потребують негайного фінансування. Адже, незважаючи на значні надходження, громади не в силі самі знайти гроші на об’єкти.

 

" " " "