Уряд та рятувальники  втрутилися у ситуацію з забрудненням річок Случ і Хомора

1180

У ситуацію із забрудненням річок Случ і Хомора, що протікають на території Житомирської і Хмельницької областей, втрутилися рятувальники та керівництво області. У ході розгляду питання про вжиття належних заходів, спрямованих на запобігання забрудненню річок заслухано представників екологічних інспекцій та громадськість, що проживає на прилеглій до цих річок території.

За дорученням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка 9 червня голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук спільно з головою Житомирської облдержадміністрації Ігорем Гундичем провели спільне засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вирішення питання із забрудненням річок Случ та Хомора.

Перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький зазначив,  що у 2016 році ДСНС України класифікувала забруднення річок, як надзвичайну ситуацію природного характеру об’єктового рівня. Він зауважив, що необхідно вирішити проблему негайно, адже якщо не вжити невідкладних заходів, ситуація може перетворитися у справжню екологічну катастрофу державного масштабу.

Відтак було ухвалено рішення про спільну розробку проектно-кошторисної документації із розчищення русла р. Хомора в межах обох областей та подальшого виконання зазначених робіт підприємством, а також щодо реконструкції очисних споруд.

 

" " " "