Ювілейний день поля від Групи компаній «VITAGRO»

2057

Розвиватися, стабільно працювати та досягати поставленої мети в Україні – можливо. Саме це вже більше десяти років демонструє Група компаній «VITAGRO».  Днями вже традиційно в селі Лісоводи Городоцького району один із найбільших агровиробників України провів ювілейний день поля. Все – заради обміну досвідом та демонстрації новинок, які невпинно з’являються на сільськогосподарському ринку. А це в сучасних умовах важливо, оскільки  від якості та кількості зібраного збіжжя залежить процвітання господарства.

Аграрний сектор, без перебільшення, є потужним локомотивом української економіки. Тому держава має всебічно допомагати національному фермеру. Адже працьовиті люди, які люблять землю,  є таким собі феноменом нашої нації. Але щоб стабільно розвивати цей вид економіки, аграріям потрібно йти в ногу з часом та з новими технологіями. Саме з цих переконань вже десятий рік поспіль Група компаній «VITAGRO» на своїх полях влаштовує семінари-практикуми для численної аудиторії національних агровиробників. Напередодні більше п’яти сотень аграріїв із численних регіонів нашої країни з’їхалися в село Лісоводи Городоцького району аби отримати відповіді на численні запитання, пов’язані із  роботою в полі.

Група компаній «VITAGRO» є не тільки одним із найпрогресивніших аграрних господарств України, яка кожного року дивує країну своїми рекордними врожаями. ЇЇ робота, в першу чергу, пов’язана із науковим підходом та розробкою нових сортів насіння, препаратів  для боротьби із шкідниками, підживлення рослин.  Цього року компанія також має чим дивувати публіку.

Окрім численної аудиторії фермерів, які були присутні в тутешньому будинку творчості, на свято дня поля завітали обласні та районні чиновники. Посадовці певні, саме ця компаніє є флагманом українського сільськогосподарського виробництва. Окрім великої суми податків, які надходять від цього господарства, компанія забезпечує чималу кількість робочих місць, а це в період кризи є головним.

Після кількох годин теоретичної частини учасники завітали на насіннєвий завод Групи компаній «VITAGRO». На цьому підприємстві готують насіння як української, так і закордонної селекцій. А нові технології та нове обладнання  дозволяють відібрати елітний посівний матеріал. Ним засіваються не тільки українські полі, а навіть  простори ближнього зарубіжжя.

Кожен день для аграрія це, свого роду, випробовування. Адже вплинути на примхи природи людина не в силі. Аби бути впевненому в завтрашньому дні, потрібно розробляти все нові та нові засоби, які дозволять зменшити фактори ризику на майбутній врожай. Цього року Група компаній «VITAGRO» пропонує аграріям нові сорти зернових, котрі потребують меншої кількості живильної вологи. Зважаючи на кількарічну тенденцію із посушливою погодою, це важливо.   А врожайність, яка пропонується,  задовільнить найвибагливішого фермера. Всі розробки та новинки компанія випробовує та вирощує на власних демо-ділянках. Тут люди можуть на власні очі подивитися як росте той чи інший сорт.

Ще один напрямок, котрим займаються у Групі компаній «VITAGRO», –  засоби захисту рослин. Торгова марка  «Bayton» – новинка агрохімії. ЇЇ розробкою займалися  українські фахівці із провідними канадськими науковцями. Дія препарату цікава тим, що весь спектр своєї дії вона спрямовує на шкідливі організми. Виробництво всіх препаратів торгової марки «Bayton» знаходиться в Черкасах.

Фермери вже переконалися в якості того продукту, який пропонує Група компаній «VITAGRO».

Вже два роки в  Групі компаній «VITAGRO» діє програма спільного вирощування. За нею агровиробник надає фермеру насіннєвий матеріал, засоби захисту та знання, які в подальшому трансформуються в отримання чималих прибутків. Агроном одного із господарств Хмельниччини  В’ячеслав Михайлов за цією програмою працює перший рік каже.

І малі, і потужні агровиробники в один голос кажуть, без наукових підходів рухатися вперед неможливо. В свою чергу науковці переконують – Група компаній «VITAGRO» і наука це одне ціле.

Такого роду семінари-практикуми Група компаній «VITAGRO»  буде проводити і надалі.  .

 

" " " "