Промисловці та підприємці Хмельниччини засідали у Кам’янці. Одна з головних проблем роботодавців сьогодні – не бажання молоді працювати на виробництвах.

1070

На базі ТОВ «Модуль-Україна» в Кам’янці–Подільському відбулось розширене засідання правління союзу промисловців і підприємців Хмельницької області. Обговорювали актуальні питання розвитку виробництва, поліпшення інвестиційного клімату та можливості залучення до виробничих професій молоді.

Промисловці та підприємці Хмельниччини зібрались у Кам’янці-Подільському, аби обговорити роботу своїх підприємств, поділитись досвідом та ідеями для розвитку промисловості області.  За словами заступника голови  Хмельницької ОДА Олега Гуменного –  промислові підприємства Хмельниччини роблять величезний вклад у економічний розвиток нашого регіону.

Та все ж проблемних питань в галузі промисловості чимало це і новації у податковому та митному кодексах, невисокий інвестиційний клімат. Та найбільше проблема, за словами хмельницьких промисловців, це відтік кадрів. Нині велика кількість українців, та хмельничан зокрема, виїжджають на заробітки за кордон.

А серед молоді виробничі професії – не популярні. Андреас Цінн вже близько 15-ти років розвиває промислове підприємство у Кам’янці-Подільському. Каже, такої проблеми із кадрами, як зараз, у нього не було ніколи. Переконаний, держава та профтехосвіта не зацікавлюють молодь до виробничих професій.

Директор ВПУ №11 каже, аби навчання молоді було більш результативним необхідна співпраця із самим підприємствами. Щоб студенти мали можливість на власні очі побачити що і як виготовляється на заводі чи підприємстві.

До слова, засідання проводилось на базі ТОВ «Модуль-Україна». Це другий за розмірами виробник оцинкованої сталі в Україні. Директор заводу, каже – багато робітників звільнились та виїхали за кордон. Хоча заробітна плата на підприємстві у кілька разів вища, ніж на інших заводах – молодь працювати за станком не хоче. Голова ХСПП (союз промисловців і підприємців Хмельницької області) Іван Дунець каже, в Україні кадровий хаос. Молодь не вмотивована працювати на вітчизняних підприємствах.

В завершені засідання вирішили написати листа, в якому висловлять свої пропозиції, щодо розвитку підприємництва Хмельниччини. Там проситимуть на державному рівні вирішити питання пільг для підприємців та виведення працівників з тіні. Щоб усі могли працювати на рівних умовах та отримували достойну плату за свою роботу. Цей лист планують передати Президенту України, який за словами місцевих чиновників повинен завітати на Хмельниччину в перших числах жовтня.

 

" " " "