Простір гідності, свободи і єднання презентували у Хмельницькому худмузеї

944

Фото, живопис, скульптура… Простір гідності, свободи і єднання презентували у Хмельницькому обласному художньому музеї. Відкриттям виставки, що поєднала у собі різні види сучасного мистецтва, хмельничани відзначили День гідності та свободи. Проект «Reволюція: простір гідності, свободи і єднання» покликаний не просто нагадати події чотирирічної давнини, а розглядає Майдан, як одну із ланок боротьби українців за свою свободу.

Фото, живопис, скульптура… У Хмельницькому обласному музеї відкрили нову експозицію,що поєднала різні види мистецтва. Присвячена вона одразу двом віхам української історії: Помаранчевій та Революції гідності.

Сам фотохудожник згадує, спочатку був волонтером на майдані, а потім зрозумів – ці події історичної ваги, їх потрібно зафіксувати для майбутніх поколінь.

Втім, далеко не все може впіймати фотооб’єктив. Так само, як і історія не завжди повністю відображує реальність. У ній можуть з’являтися і «білі плями». Одну таку фотохудожник зобразив на своєму фотоколажі. Сюди, до речі, потрапили вибрані світлини.

В проекті об’єднали фотографії із скульптурами і картинами із фондів музею. Вони виконані переважно на початку 90-х років 20-го сторіччя. Так вирішили показати зв’язок між віхами боротьби за волю українського народу.

Відвідати виставку у Хмельницькому обласному художньому музеї можна ще протягом двох тижнів.

 

" " " "