Причини отруєння дітей відомі,  винних шукають.

344

У Хмельницькій міській раді оприлюднили результати досліджень та  назвали причину отруєння учнів НВО №1. П’ятнадцятеро дітей потрапили до лікарні і перебували у середній ступені важності через стафілокок. Зараз їхній стан покращується. А от історія навколо отруєння тільки розбурхується. До обласного центру завітали міністр освіти та науки та головний санітарний лікар України. Деталі у сюжеті.

Золотистий стафілокок став причиною отруєння майже сотні дітей  у НВО №1. Відібрані проби аналізів виявили у чотирьох працівників харчоблоку цей збудник. Його знайшли і у стравах, якими харчувалися діти.

На директорку навчального закладу склали адміністративний  протокол. Щодо розслідування кримінального провадження, то поліція винних ще шукає.

Навчання у НВО №1 розпочнеться  не раніше ніж 22-го вересня. А ще на території Хмельницької громади проведуть перевірки працівників харчоблоку на стан їхнього  здоров’я.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом із головним державним санітарним лікарем приїхали у Хмельницький аби з’ясувати деталі ситуації. Міністр запевнив батьків, що справу будуть розслідувати й далі, а причетних до  отруєння покарають.

Головний державний санітарний лікар повідомив, що у закладі зафіксовані численні санітарні порушення. Разом із колегами він відвідає лікарню, у якій перебувають діти, і з’ясує точні діагнози.

 

" " " "