ПРИСЯГА НА ВІРНІСТЬ

428

У лавах прикордонників поповнення. На Майдані Незалежності відбулась церемонія складання військової присяги курсантами набору 2021 року. Цьогоріч 380 вступників поповнили лави академії та отримали головний символ прикордонника.

340 першокурсників Хмельницької Національної академії Державної прикордонної служби склали присягу на вірність українському народові. Загалом, лави академії цьогоріч поповнили 380 курсантів.

Ректор академії розповідає, бажаючих вступити у заклад було чимало, тож кількість вступних місць збільшили. Найбільше заявок було подано на факультет безпеки державного кордону.

Важлива й відповідальна місія лежить на прикордонниках, адже саме вони охороняють територіальу цілісність нашої держави, наголосила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Вибір професії прикордонника – це гідний та відповідальний вчинок. Мати одного із першокурсників, стримуючи сльози радощів  розповідає, син з дитинства мріяв стати військовим, і от через роки він здійснив свою мрію.

Цьогоріч на навчання до прикордонної академії стали й 68 дівчат. Студентка факультету правоохоронної діяльності Каміла каже, аби отримати головний символ мужності та гордості прикордонника – зелений берет, вона разом із співслужбовцями місяць проходила нелегку військову підготовку.

Під час проведення урочистостей для першокурснків та гостей свята виступав орекстр академії. На завершення, урочистим маршем пройшов особовий  склад, а разом з ним й війська, які представляли прикордонне відомство на параді на честь 30-ї річниці Незалежності України в Києві.

" " " "