У Камꞌянці−Подільському відбудеться фестиваль живої історії«Schola Militaria»

Уже незабаром Старий замок у Камꞌянці−Подільському, знову порине у добу XV-XVІІІ ст

1170

Адже 11−12 вересня, там відбудеться фестиваль живої історії, який значно відрізняється від інших фестивалів, що присвячені подіям XVII ст.

Фото із сторінки Камꞌянець−Подільського державного історичного музею

«Schola Militaria», таку назву матиме фестиваль, що стартуватиме уже незабаром, насамперед орієнтований на реконструкторів та їхній розвиток, тому переважна кількість заходів буде спрямована на вдосконалення умінь учасників фестивалю, повідомляє «Укрінформ».

Фото із сторінки Камꞌянець−Подільського державного історичного музею

«Schola Militaria», присвячений подіям 1621 року. Саме в цей час війська Речі Посполитої стояли табором під Камꞌянцем.  Планується щодо заходу долучаться понад 100 учасників.

Фото із сторінки Камꞌянець−Подільського державного історичного музею

У програмі фестивалю відбудуться демонстрації тренувань пікінерів, козаків, муштра військ. Все це покажуть члени військово−історичних товариств. Також відбудуться лучні змагання реконструкторів. Крім того, для усіх, хто відвідає фестиваль проводитимуть екскурсії та розкажуть про озброєння та спорядження тих часів.

11 вересня, у рамках фестивалю, виступить з концертом гурт «Хорея козацька». Його виступ тематично повꞌязаний із тематикою фестивалю, адже у програмі будуть твори XV-XVІІІ ст.

Отож, камꞌянчани та гості міста матимуть чудову можливість прекрасно провести час, занурившись в історичну атмосферу міста.

" " " "