Публічна консультація

403

Нічого для громади без громади. Міський голова зустрівся з представниками Ради Європи в Україні. Публічні консультації та шкільний громадський бюджет – ось головні питання, які обговорювалися на зустрічі. Представники європейської організації раніше розповіли місту, як можна залучити громаду до втілення тих чи інших рішень.

Декілька місяців тому міська рада розпочала свою співпрацю із Радою Європи щодо публічних консультацій. За незначний термін результатом такої співпраці є успішна реалізація декількох проєктів.

Міська рада та Рада Європи організовують публічні консультації щодо вирішення проблем міста задля того, щоб не тільки влада, а й жителі брали участь у створенні комфортного проживання. До слова, раніше такі публічні консультації міська рада вже практикувала.

Зараз Рада Європи допомагає міській раді у проведенні публічних консультацій з питань подальшої долі колишнього кінотеатру “Мир”.

Також одим із проєктів для обговорення став шкільний громадський бюджет. Він виступить своєрідним інструментом для активізації дітей і молоді та допоможе їм у процесі прийняття рішень. Проєкт планують впровадити  у школах міста вже наступного навчального року.

 

" " " "