На Хмельниччині засудили чоловіка, який намагався підірвати гранатою трьох людей

Винуватець проведе за гратами 10 років

534

Хмельницький апеляційний суд залишив незмінним вирок Полонського райсуду, який призначив винуватцеві інциденту 10-річне покарання.

Інцидент із гранатою стався ще в грудні 2018 року у Полонному. Між чоловіком, що сидів за кермом мікроавтобуса і трьома його знайомими, які знаходились на вулиці, виникла словесна перепалка.

Не довго  думаючи, водій мікроавтобуса схопив гранату, яку чомусь возив із собою, та жбурнув її в чоловіків. Мабуть, на їхнє щастя надворі уже був вечір і в сутінках метальник гранати не розрахував точне місце її падіння. В результаті, граната перелетіла над головами чоловіків і впала у рів біля дороги.

Таким чином, епіцентр вибуху вийшов не там, де стояли чоловіки, і вони отримали лише осколкові поранення.

Жбурнувши гранату, водій навіть не вийшов зі свого мікроавтобуса, щоб надати допомогу пораненим, а рвонув від того місця чимдалі.

Він утік аж у Рівне і винайняв там номер у готелі, намагаючись замести сліди та забезпечити собі алібі. Однак правоохоронці швидко вирахували його і затримали.

Читайте також: Душогуб з Ізяславщини домагався м’якшого покарання за вбивство, але суд залишився непохитним

Полонський районний суд засудив його до 10-річного ув’язнення. Метальник гранати намагався оскаржити вирок в апеляційному суді. Хмельницький апеляційний суд залишив вирок незмінним.

" " " "