П’ять років успішної роботи. Місцевий центр безоплатної правової допомоги святкує свій ювілей

1281

Відновити справедливість, отримати субсидію та розібратися із порушенням будівельних норм. П’яту річницю відзначає місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги. Туди переважно звертаються люди, які не мають коштів на юристів та адвокатів. Їх надає держава і допомагає отримати рівний доступ до захисту усім верствам населення.

Допомога, доступна кожному.  1 липня місцевим центрам безоплатної правової допомоги виповнюється п’ять років. У 2015 році в Україні відповідних центрів просто не існувало. Тож, кваліфіковані юристи та адвокати починали будувати нову структуру, що мала захистити людей,  які не мають грошей. І свою довіру вони таки отримали. За цей час до центру зі своїми проблемами прийшло понад 31 тисяча людей. Серед них майже п’ять тисяч пішли до суду відстоювати свої інтереси. Решта обмежилися юридичною консультацією. Головна мета безоплатної правової допомоги – надати кожній людині рівні можливості захистити свої права.

Клієнтів представляють в адміністративних та цивільних процесах. Звернутися за допомогою можуть діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, учасники бойових дій та громадяни з низькими доходами. Переважно клієнтами стають люди у яких проблеми пов’язані з пенсіями, субсидіями та розірванням шлюбу. А в сучасних реаліях такі ситуації неможливо вирішити на свою користь без кваліфікованої допомоги.

Відзначають ефективну роботу центру і вдячні клієнти. З 2013 року Галина Антонюк судиться зі своїм сусідом. Предметом спору став збудований двохповерховий гараж із порушенням будівельних норм. Кілька років жінка намагалася добитися справедливості самостійно – та в неї нічого не виходило. Потім знайомі порадили звернутися в міський центр безоплатної правової допомогою.  Ще минуло трохибільше, ніжрік – і справу таки вдалося виграти.

Нині жінка чекає на підтримку виконавчої служби.

" " " "