Рабовласницю із Хмельниччини взяли під варту, її син – під домашнім арештом

Матері і сину, який днями правоохоронці викрили на використанні примусової праці хворих людей, обрали запобіжний захід

5871

Суд  вирішив узяти під варту жінку, яка постачала “рабів” на підприємство свого сина. Самого власника підприємства, на якого змушені були безоплатно працювати люди, зобов’язали знаходитись під домашнім арештом.

Нагадаємо, йдеться про кричущі факти використання примусової праці неповносправних людей, що перебували на лікуванні у психоневрологічному інтернаті. Жінка, яка завідує господарством медичного закладу, налагодила схему постачання безоплатної робочої сили на підприємство свого сина.  Слідство встановило, що спритна начальниця неодноразово відправляла пацієнтів закладу до нього на роботу.

Звісно, їм там нічого не платили. Щоправда, як зізналися самі пацієнти, за роботу їм обіцяли добре харчування та можливість вживати алкоголь. І це при тому, що зазвичай добра половина людей, які утримуються в таких закладах, потрапляють туди  саме через свої зловживання алкоголем і наркотикам.

Читайте також: На Хмельниччині поліцейські три доби шукали в лісі злочинця, який вчинив тяжкий гріх

Хмельницький міськрайонний суд, який обирав начальниці та її сину запобіжні заходи, врахував ступінь вини кожного з них. В результаті, матір постановили узяти під варту, а синові призначили цілодобовий домашній арешт. Щоправда, жінка може на період слідства опинитись на волі, якщо за неї  внесуть заставу у розмірі 200 700 гривень.

Тим часом, слідство ще й перевіряє на причетність до цього злочину інших посадовців інтернату.

" " " "