Рада обіцяє відтермінувати запровадження касових апаратів для ФОПів на рік

Відповідний законопроект внесений у порядок денний

1019

Вже сьогодні, 4 листопада, в Раді обіцяють проголосувати законопроект щодо відтермінування запровадження касових апаратів для ФОПів.

Наразі законом передбачено обов’язкове використання касових апаратів у деяких видах підприємницької діяльності з 1 січня 2021 року, а в усіх решти підприємців – з 1 квітня 2021. Цей закон викликав різкий супротив у підприємницькому середовищі. Основний аргумент, який висували ФОПи – відчутна вартість касових апаратів, яка не кожному підприємцеві по кишені.

Почувши аргументи підприємців, з 1 серпня в Україні запустили програмний РРО (реєстратор розрахункових операцій), який не потребує додаткових витрат – його можна встановити на будь-який девайс. Однак це не зменшило супротиву підприємців, що свідчить про те, що їм є що приховувати від держави.

Дивіться також: Плюси і мінуси: не всі українці проти касових апаратів

І все ж, політики не витримали напору підприємців та вирішили на рік відкласти обов’язкове впровадження РРО. Депутати пояснюють це тим, що економічна криза, пов’язана з коронавірусом, спонукає їх всебічно підтримати малий та середній бізнес. Хоча обидві сторони, і депутати, і підприємці, чудово розуміють, що фактично влада дає індульгенцію тіньовим оборудкам у підприємництві ще на рік. Втім, якщо це допоможе вистояти вітчизняному бізнесу у сьогоднішніх непростих умовах, то, мабуть, такий крок вмотивований.

Отже, вже сьогодні, “в турборежимі”, Рада має розглянути цей законопроект щодо перенесення строків впровадження РРО, і скоріш за все, вже сьогодні він набуде сили закону.

" " " "