Рада суддів України провела дводенне виїзне засідання у Кам’янці-Подільському.

1662

Рада суддів України провела дводенне виїзне засідання у Кам’янці-Подільському. Головним приводом стала презентація Апеляційним судом Хмельницької області Проекту створення першого в Україні Судового інфо-медіа центру.

Вперше в історії  Рада суддів України, яка складається із представників судової еліти всіх областей України, провела виїзне засідання у Кам’янці-Подільському.

До того, як розглянути  десяток профільних питань, пів дня присвятила знайомству  з новою стратегією комунікації, яку за ініціативи свого очільника Анатолія Марцинкевича впроваджує Апеляційний суд Хмельницької області.

Від початку року прес-служба суду створює  профільну  телепрограму  «Слово Феміди», яка виходить двічі на місяць із численними повторами на телеканалах «ЕКСКЛЮЗИВ» та ТV7+, а також на каналі Апеляційного суду в You Tube. Програма має чималу глядацьку аудиторію та охопила найширший спектр тем від резонансних судових засідань до подій у найвищих кабінетах судової влади. Виявилося, такий досвід в судовій галузі новітній. Але й на цьому апеляційний суд не зупиняється – створює в області  Судовий інфо-медіа центр.

Така комунікативна платформа забезпечить оперативну та комплексну подачу інформації всіма можливими медіа-засобами з усіх судів Хмельниччини при співпраці в подальшому й з іншими  правоохоронними органами,  стане майданчиком для проведення численних медіа-заходів, брифінгів, прес-конференцій.

Починання підтримав проект  USAID «Нове правосуддя».  Від американських колег прес-служба отримала в підмогу професійну телекамеру.

Потужним медіа-партнером Апеляційного суду Хмельницької області став продюсерський центр «Ексклюзив».

Плідно співпрацює з Апеляційним судом області й газета «Подільські вісті», постійно  розповідаючи  читачам про найгучніші судові справи та найважливіші події судової галузі.

На думку членів Ради суддів України такий активний медіа-рух слугуватиме  більшій відкритості та прозорості роботи судів .

Інформаційними партнерами заходу виступили відомий медіа-експерт та блогер Андрій Уманець, профільний телеканал «Право», газета «Закон і бізнес», Продюсерский центр «Ексклюзив» та газета «Подільські вісті».  Високу оцінку медіа-ініціативам Апеляційного суду Хмельницької області за підтримки телеканалів «Ексклюзив» та ТV 7 + дав голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Офіційним рішенням Рада суддів України рекомендує всім областям досвід Апеляційного суду Хмельницької області взяти на озброєння.

 

" " " "