Від теорії до практики медичної реформи. У Хмельницькому два ЦПМСД долучилися до системи eHealth.

1231

Від теорії до практики медичної реформи. У Хмельницькому два Центри первинної медико-санітарної допомоги нині долучилися до системи eHealth. Медична електронна система на повну має запрацювати з наступного року. Зараз Хмельницький став одним із міст, де реалізовують пілотні проекти з запровадження медичних інформаційних систем, дані яких передаватимуться до центрального реєстру.  Так місцеві програмісти створили платформу Medics. Вона значно полегшує життя і пацієнтам,і лікарям.

Кожен робочий ранок Валентина Гесаль – директор першого Центру первинної медико-санітарної допомоги – розпочинає з вже звичної процедури: відкриває спеціальну інформаційну платформу.

Medics у Хмельницькому з’явилася кілька місяців тому. Тепер будь-який хмельничанин може записатися до того чи іншого лікаря не виходячи з дому, або ж через спеціальний термінал. Їх вже встановили поблизу реєстратур. Надалі Medics розширюватиме поле своєї діяльності: електронні рецепти, лікарняні листи та амбулаторні картки пацієнтів.

Вже незабаром це може стати реальністю, адже нині хмельничани зробили ще один важливий крок до практичного втілення медичної реформи: внесли обидва міських центри надання первинної медико-санітарної допомоги до загальнонаціональної бази.

Для реалізації реформи в медичних установах використовуватимуться різні медичні інформаційні системи, дані з яких, за принципами eHealth, передаватимуться в центральний реєстр. Повноцінно eHealth в Україні має запрацювати з початком наступного року.

 

" " " "