Реальні історії героїв неоголошеної війни.

1462

Реальні історії героїв неоголошеної війни. У Хмельницькому відбувся допрем*єрний показ кінострічок про українських захисників, котрі полишили мирне життя й узяли до рук зброю. Короткометражні фільми є кістяком проекту Союзу молодих кінематографів – «Слава Україні! Героям Слава!».

Вони жили мирно допоки в Україні не спалахнула війна. Тоді усе змінилося. Замість теплих домівок й рідних поряд – холодні окопи й сталеві гради. Це правдиві історії новітніх захисників, що лягли в основу  кінопроекту «Слава Україні! Героям Слава!». Шість патріотичних короткометражок розповідають про життя й смерть, мир і неоголошену війну. Відтворюють реальні події, що відбуваються на Сході нашої держави.

Нині у Хмельницькому транслюють три кінострічки. Це «Балада про дві душі», де знімаються справжні військові й актори нашого обласного центру. Наступна історія про візочника з Тернополя, котрий зумів вивести українських оборонців із засідки. У третьому сюжеті йдеться про долю військового капелана.  На камеру історії з життя героїв фільмувала молодь – це студенти й недавні випускники ВИШів.

На допрем*єрний показ  прийшли рідні загиблих бійців, побратими й ті, кому не байдужа тема війни. Волонтерка – Тетяна Юзепчук – ледь стримує сльози. Каже, –  ці кінострічки  зачепили її за живе.

Короткометражні фільми ще будуть доопрацьовувати. А вже 14 жовтня, на День захисника України, відбудеться вже прем*єра  кінопроекту  «Слава Україні! Героям Слава».

 

 

 

" " " "