Речовий працюватиме, або Чому хмельницькі підприємці не будуть дотримуватись карантину вихідного дня

6373

Хмельницькі підприємці не збираються дотримуватись карантину вихідного дня. Це – офіційна позиція Асоціації хмельницьких ринків. Там кажуть, люди як виходили на роботу – так і виходитимуть, інакше залишаться без копійки. Урядове рішення не приймають і не сприймають, ба більше того – не бояться штрафів. Переконують, про ринки у постанові – жодного слова. Тому, до змін задля її виконання не готові. Нагадаємо, нещодавно хмельницькі правоохоронці запропонували ринкарям змістити вихідні.

Пан Анатолій – директор одного із ринків. На посаді чоловік уже довгих 15 років. Переконує, бачив все, утім такого, як зараз не пам’ятає. Легендарний хмельницькийречовий поступово згортається.

Пан Анатолій додає, люди просто не витримують пандемії та урядових рішень. Останнє – про карантин вихідного дня – людей просто ставить в безвихідь. Для більшості підприємців речовий – єдиний можливий спосіб заробітку та виживання.

Чоловік, до слова сам після ковіду. Тому за власні слова, каже, відповідає. Лікування йому і родині влетіло у добру копійку.

Де брати гроші на лікування, якщо немає роботи – незрозуміло.

Зважаючи на це речовий працюватиме за звичною схемою. Люди кажуть, це – і протест, і безвихідь.

Люди кажуть, не бояться ні штрафів, ані поліції. Адже в постанові – жодного слова про ринки.

Виконавчий директор асоціації хмельницьких ринків певен, влада має або відмінити своє рішення, або допомогти підприємцям жити. У приклад наводить закордонний досвід з впровадженням компенсаторів.

Зважаючи на це, каже Олександр Сніховський, ринки працюватимуть до останнього. Ковід-19 – це страшно, втім, ще страшніше вмерти від безгрошів’я.

" " " "