Реформа поліції: від чого страждають дільничні?

833

Що потрібно зробити, аби громадам жилося безпечніше, а дільничним працювалось комфортніше. Днями громадські активісти зустрілись із керівництвом Нацполіції області. Копам презентували результати опитувань, котрі провели у рамках чергового проекту АСТАР «Адвокаційна кампанія у сфері діяльності дільничних офіцерів поліції». Суть його доволі проста – дізнатись, чого бракує громаді та поліцейським, аби зробити територію безпечнішою.

Ідея втілення у життя такого проекту ,кажуть його автори, виникла не з проста – її навіяла реформа поліції. Відповідно до неї, посади дільничних поскорочували. Якщо до змін на одного офіцера припадало 3 тисячі населення, після ця цифра сягнула 10-ти. Пізніше навантаження зменшили до шести з половиною тисяч. Для однієї людини це – забагато, певні громадські активісти. А, отже, про безпеку на території говорити можна лише якщо є співпраця.

Для того, аби намалювати об’єктивну картину, автори проекту провели опитування. Цікавились як співпрацюється дільничним із громадою та керівництвом ОТГ. Думки збирали на Хмельниччині та Тернопільщині. Кажуть, наша область за першим показником – на значно кращому рівні.

Якщо із громадськістю на Тернопільщині співпрацювати важче, то із головами ОТГ проблем не мають обидві області. Хоча є інші нюанси. До прикладу, .дільничним бракує матеріально-технічного забезпечення, а люди хочуть, аби на території у погонах був хтось з місцевих. Власне для того, аби всі були задоволені, загальні питання, про які дізнались з опитування, активісти й озвучили копам. Останні проблем не відкидають. Переконують, знають які на сьогодні є і вже активно працюють над їх вирішенням.

 

" " " "