Регулярно бив маму: у Хмельницькому дівчинка звернулася до поліції про допомогу

Домашній насильник регулярно бив матір трьох дітей та постійно спричиняв психологічний тиск

1031

У Хмельницькому правоохоронці надали допомогу матері трьох дітей, яка постійно переживала насильницькі дії з боку її чоловіка. Про  це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області в соцмережі “Фейсбук”.

Про допомогу до поліції звернулася маленька донечка жінки ще 25 жовтня. В той день дитина зателефонувала на гарячу лінію “102” і попросила допомогти, оскільки батько бив матір. Отримавши повідомлення, на вказану дівчинкою адресу одразу ж прибула мобільна група поліції з реагування на домашнє насильство.

Вияснилося, що в той день 32-річний чоловік конфліктував зі своїм батьком, а потім напився і почав виміщати свою злобу на своїй жінці та дітях. Пізніше жінка зазначила, що таке траплялося вже неодноразово, але вона боялася звертатися про допомогу оскільки вона та діти віком 11, 8 та 2 роки повністю залежать від нього матеріально.

Правоохоронці запевнили потерпілу, що існує багато способів допомогти їй, а залишати ситуацію “як є” та надіятися на краще може бути небезпечно як для неї самої, так і для дітей.

Відтак, на сімейного насильника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП, а жінці з дітьми допомогли облаштуватися окремо. Спочатку, на перші кілька днів, їх доправили до кризової кімнати, а потім зв’язалися з із соціальним центром і перевезли їх туди.

Читайте також: На Хмельниччині один із керівників військкомату довів підлеглого до суїциду

“Наразі з жінкою та дітьми постійно працюють психологи, юристи та соціальні працівники. Вони у безпеці, мають дах над головою, їжу і усі необхідні речі”, — розповів координатор мобільних груп поліції з реагування на факти домашнього насильства Віталій Наглій.

" " " "