Рейд “Велодоріжка”

513

Велорейд у парку Чекмана. В рамках «Тижня безпеки дорожнього руху» поліцейський велопатруль виїхав у рейд, аби нагадати: прогулюватися велосипедними доріжками – не можна. Для того, щоб учасники дорожнього руху не забували про ПДР, правоохоронці роздали інформаційні листівки. Пішоходам – про заборону пересування велодоріжками, а велосипедистам – про те, як убезпечитись під час поїздки.

Та порушують не тільки пішоходи, а й самі велосипедисти. Найчастіше ПДР ігнорують у центрі, на Проспекті Миру та на Львівському.

З правопорушниками найчастіше проводять профілактичні бесіди та відпускають. Власне, так сталося і під час рейду. Ось цей чоловік навіть на камеру не посоромився проігнорувати ПДР, утім, провину визнав.

І велосипедисти, і пішоходи однаково відповідають перед законом. За порушення правил дорожнього руху для усіх передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

Також для велосипедистів зробили велодоріжки біля пішохідних переходів. Вони облаштовані на перехрестях, аби водії двоколісних їхали окремою смугою, не протискуючись між автомобілями та порушуючи правила ПДР.

 

" " " "