Рейтинг найбідніших депутаток Хмельницької обласної ради згідно з деклараціями . Підсумки тижня .

859

Скромні заробітки, однак чималі активи. Ми пильніше придивилися до депутаток Хмельницької обласної ради. Їх усього 14-ть з 84-х представників депутатського корпусу. Минулого тижня Юлія Астафурова склала рейтинг найуспішніших. Нині ж пропонуємо вам сімку тих, хто пасе задніх. Однак,  це визначення, скоріш, умовне, аніж конкретне. Бо на фоні скромних заробітків, більшість діячок мають чималі заощадження.

Найбідніша серед жіноцтва Хмельницької обласної ради депутатка фракції «За конкретні справи» – активістка Наталія Вишневська. Депутатка три роки без роботи і без доходів, принаймні – офіційних.

Ще торік «герегівка» декларувала лишень сина, квартиру у Красилові і ледь 500 гривень доходу на рік!!!  Як вижила – незрозуміло! Однак, вже цього року у панянки дивовижним чином з’явилися житловий будинок і 60 тисяч гривень заощаджень! Про походження майна в декларації ані словечка! Хіба, що підробляє на акціях протесту і депутатських зверненнях.

Не дуже вдалими 365-ть днів 2018-го року виявилися для свободівки Надії Новосельської .  Діячка – пенсіонерка і бізнесменка. Щоправда, не найуспішніша. За рік бізнес приніс лише 44 тисячі доходу + 16 тисяч пенсії. Живе свободівка разом із сином. На двох володіють: двома квартирами у Хмельницькому, половиною житлового будинку у Чемерівцях, двома гаражами, торговельними павільйоном і кіоском та стареньким VOLKSWAGENом Golf 1986року випуску.   Попри скромні доходи, мають немалі заощадження. На банківських рахунках – 160 тисяч гривень, готівка – 11 тисяч доларів, 2 тисяч євро та 90 тисяч гривень. Також Надія Новосельська позичила третім особам 12 тисяч доларів.

Наступна у рейтингу несподівано стала Тетяна Василик. Діячка працює у лавах «Аграрної партії». Ще у 2017-му декларувала понад 200 тисяч зарплати, а чоловік мав понад 2 мільйони гривень доходу від бізнесу. Нині на трьох роботах ледь заробила 144 тисячі гривень. А от бізнес чоловіка в 2018-му  з огляду на декларацію схоже що пролетів. Внесок у сімейний бюджет лише 55тисяч пенсії і ще 5 тисяч від оренди майна.  Пані ж депутатка має кредит в 215 тисяч гривень. Брала у 2017-му на автівку. До речі, в гаражі родини – мотоцикл і дві легкові машини. Нерухомість: дві квартири у Шепетівці і три земельних ділянки. А ще пані Василик володіє трьома підприємствами – однак доходу від бізнесу схоже немає.

Четверте почесне місце за рівнем заробітків займає головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Лілія Брухнова. Утім, назвати діячку бідною – язик не повертається, хоч її зарплата далеко не найвища серед жіноцтва обласної ради. Працює лікарка у лавах «Самопомочі». За 2018-й її зарплата склала 196 тисяч гривень. Чоловік депутатки заробив 131 тисячу. Обидва пенсіонери – спільні виплати – 88 тисяч гривень. У власності родини – земельна ділянка і житловий будинок на 100 квадратних метрів  у Хмельницькому. Автівка – Suzuki  Grand vitara за 536 тисяч гривень. А от «під периною» діячка  тримає 650 тисяч гривень готівки.

5-та у рейтингу – Валентина Гладій від «БПП». Депутатка – головна лікарка Новоушицької ЦРЛ. За 2018-й на трудовій ниві заробила 241тисячу зарплати. Ще 64 тисячі пенсії отримав чоловік депутатки. Попри досить скромні заробітки родина має чимало майна: 5 земельних ділянок, дві квартири – одна у Вінниці, інша у Новій Ушиці, магазин, недобудовану дачу у курортних Рудківцях і гараж. Тай це ще не усе – родина володіє 5-тьма автівками:  «Субару», «Мерседес», «Ауді», «ВАЗ» і «Запорожець». У банку лежать 8900 доларів і 10 тисяч євро.

Шоста депутатка Наталія Коваль від «Самопомочі». Панянка – партійна діячка. За рік заробила 270 тисяч гривень зарплати ще 44 тисячі зарплати додав чоловік. Родина виховує 4-дітей. Майно – дві земельні ділянки у Ізяславському і Славутському районах, два житлових будинки в Ізяславському і Шепетівському районах, дача у Славутському районі, дві квартири – одна в Нетішині, інша у Рівному, а ще два нежитлових приміщення у місті енергетиків. Транспорт – «Фольцваген ЛТ» 2005 року випуску. Ані кредитів, ані заходжень.

7-та сходинка рейтингу по праву належить «герегівці» Галині Терлецькій. Діячка – аграріївка. За рік президентка сільгосппідприємства отримала 294 тисячі зарплати.  Чоловік депутатки до родинної скарбнички додав лишень 35 тисяч пенсії і 30 тисяч доходу від лізингу. Готівкою берегівка має 150 тисяч гривень. Нерухоме майно – житловий будинок, квартира і 6 земельних ділянок у Красилівському районі.  В гаражі у подружжя: «Хюндай», «Москвич», трактор і «БМВ» 320 2014 року випуску. Останню автівку придбали у 2018 році. При чому наче на розпродажі – за 113 тисяч гривень. Цікаво, що вартість подібних іномарок стартує від півмільйона.

У підсумку рейтинг найбідніших депутаток виглядає так: герегівка Вишневська – вічна безробітна із заощадженнями невідомого походження; свободівка, пенсіонерка і бізнесменка Надія Новосельська попри не прибутковий рік зберегла чималі заощадження; аграріївка в благодійниця Тетяна Василик теж у 2018 зводила кінці з кінцями, бо чоловік депутатки   замість 2мільйонів прибутків отримав лише 55 тисяч пенсії; лікарка віл Самопомочі Лілія Брухнова теж заробляє більше чоловіка, а ще уміє непогано накопичувати; керівниця Новоушицької ЦРЛ «БППшниця» Валентина Гладій має 5-ть автомобілів; партробітниця від «Самопомочі»  Наталія Коваль має четверо дітей і стільки ж житлових об’єктів; а аграріївка від «конкретних» Галина Терлецька знає, де можна купити задешево нове БМВ за 113 тисяч гривень.

 

" " " "