Як виглядатиме Хмельницький в майбутньому? Підсумки тижня .

733

Зелені зони, пішохідні вулиці і перерозподіл транспортних потоків : у Хмельницькому обговорили детальний план центральної частини міста. Такий документ для обласного центру розробили вперше – він доповнить коригований генеральний план, котрий до кінця року має затвердити міська рада. Якщо його виконають обласний центр буде змінюватись. Тож, як виглядатиме Хмельницький в майбутньому?

Хмельницький вперше – з детальним планом територій. Документ нещодавно презентували громадськості. Поки показали як має виглядати центр. Перш за все, він буде зеленим.

Серед пропозицій проектантів – заміна застарілих приватних садиб багатоповерхівками. А також зміна цільового призначення земель недіючих підприємств.

А на території Пригма-пресу пропонують спорудити багаторівневу стоянку.

В проекті також – збільшення кількості пішохідних вулиць.

У плані – перекроїти і транспортні артерії.

Вулицю Пушкіна мають розширити, а переїзд по Франка закрити. Таким стане Хмельницький в майбутньому, якщо детальний план буде затверджено. До речі, він доповнить генеральний план від 2008 року, котрий сьогодні – на стадії коригування. В департаменті архітектури кажуть, аби винести його на розгляд сесії залишилось небагато – погодити межі Хмельницького із дотичними населеними пунктами.

До прикладу, раніше у Хмельницькому планували продовжити Прибузьку вздовж набережної до Проскурівського підпілля. Втілення цього проекту, на сьогодні, кажуть у департаменті – недоречне.

Вкладати потрібно в об’єкти, які необхідні людям, каже Олександр Чорнієвич. Керівництво обласного центру вже три роки працює над наданням офіційного статусу паркам та скверам. Раніше більшість із них були без документів, а, отже, давали можливість для зловживання. Із прийняттям коригованого генерального плану такої можливості не залишиться.

Ініціативу влади обласного центру привести до ладу містобудівну документацію підтримують і представники громадськості. Кажуть, добре, що за неї взялися. Утім, уже констатують, проблеми є. Переконують, чиновники не правильно доносять інформацію людям. Адже для того, щоб зрозуміти такі перспективні плани необхідна візуалізація, якої чомусь немає. До прикладу ,якщо брати детальний план забудови центральної частини Хмельницького, то тут уже почали виникати питання. Правда виключно після презентації, адже на ній про такі справді важливі речі ніхто не згадав.

Голова громадської організації наголошує, такі речі потрібно озвучувати й про них говорити. А ще – сприймати позицію людей щодо майбутнього вигляду обласного центру. Переконує, ті, котрі подавали на обговореннях генерального плану і досі не врахували.

Очільниця ГО наголошує, доки влада не дослухається громадськості, прийняття основоположної містобудівної документації блокуватимуть. Адже, зрештою, від неї залежить яким буде Хмельницький майбутнього.

 

 

" " " "