РЕКОНСТРУКЦІЯ У ДИТЯЧІЙ ЛІКАРНІ

448

Майже півтори тисячі квадратних метрів. Триває реконструкція частини приміщення у Хмельницькій міській дитячій лікарні. У червні наступного року там запрацює оновлене відділення невідкладної допомоги.

Із серпня цього року розпочалась реконструкція частини приміщення міської дитячої лікарні. На це з бюджету міськради виділили близько 3-х млн гривень. Ще стільки ж планують додати до кінця року. Загальна вартість проєкту становить 24 млн гривень.

За словами мера міста, на наступний рік планують додати ще 5 млн грн на реконструкцію. З початку нового року роботи у лікарні продовжать. Зараз добудували приймальне відділення, вмонтували вікна та під’єднали комунікації. Через півроку оновлене відділення вже почне приймати пацієнтів.

Окремо на закупівлю нового медичного обладнання піде 18 млн. Тож з часом з’являться новий рентгенапарат та обладнання для лабораторних досліджень. Через грант від посольства Японії, лікарня тепер має портативний ультразвуковий і сучасний наркозний апарат, який зараз знаходиться у операційній залі термінового втручання. Як зазначає директорка, після закінчення ремонтних робіт його перемістять до нового відділення.

У майбутньому залучатимуть до існуючого штату більше молодих спеціалістів. Зараз медичний персонал лікарні проходить навчання по «фаст протоколу». Відповідно до нього, медики проводитимуть діагностику пацієнта протягом години.

" " " "