МОЛИТВА ЗА СИРІТ

583

День молитви за сиріт. У Хмельницькій обласній раді обговорили проблему дітей, які залишилися без батьків.  Учасники із духовенством прочитали молитву. Далі ж відбувся тренінг – як зарадити  дітям, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Захід об’єднав громадські та благодійні організації і владу заради спільної мети – допомогти.

Наразі в області функціонують будинки інтернати спеціалізовані школи, будинки для дітей які позбавленні батьківського піклування власниками яких є обласна рада. За словами голови Віолети Лабазюк, такі заклади завжди будуть мати підтримку та належне фінансування з бюджету краю.

Проблема не тільки в тому, що  велика кількість дітей знаходиться в інтернатних закладах. Є ще одна – до дітей вчиняється насильство та вони не мають належної уваги та підтримки з боку батьків.

Зараз  наша область посідає останнє місце в Україні відносно темпів усиновлення дітей. Учасники заходу вірять – згодом на Хмельниччині кожна дитина буде мати сім’ю.

Наступного року має бути підписаний меморандум між благодійними та громадськими організаціями і органами місцевого самоврядування щодо подальшої  співпраці у цьому напрямку.

" " " "