Рейд на Проскурівській: де безсилі хмельницькі копи?

949

Заборонена парковка, п’яні та курці. Патрульні Хмельницького пройшлися рейдом по Проскурівській стометрівці. Правоохоронці міста розповіли про найчастіші порушення городян та ті ситуації, де покарати винуватця практично неможливо.

Патрульні Хмельницького пройшлися рейдом по Проскурівській стометрівці. Кажуть, під прицілом ті, котрі палять та пиячать, до слова, є такі незалежно від пори року. Затримати порушника, кажуть місцеві копи, можуть та, якщо вже дуже повезе і той матиме при собі документи, то, навіть, складуть адмінматеріал на 51 гривню штрафу. Якщо ні – то три години повозяться і відпустять. На трішки більше розкошелитися доведеться цьому чоловіку.

Далі водій отримує чесно заслужений адмінматеріал на 255 гривень штрафу і прямує геть. Втім, святе місце пустим не буває. Практично одразу там саме паркується інше авто. Чи то водії і справді не помічають знаків, чи то така в нас культура водіння зупинитися посеред пішохідного – питання відкрите. А ось, те, що місця для автівок інвалідів майже завжди зайняті не ними – факт. Оштрафувати порушника, кажуть копи, можуть, щоправда тільки тоді, коли він є. Якщо ж ні – розводять руками.

Здається, так саме неможливо навчити водіїв паркуватися без порушень, але ж ні. Ось до прикладу територію Проскурівської біля ЦУМу розчистити таки вдалося.

Насправді, кажуть копи, правопорушення є, щоправда не п’ять на метр. А є такі території, як ось біля Вічного вогню, де питання парковки вирішують навіть не штрафами.

Це, по суті, один з методів боротьби з хаотичними парковками, адже порушити фактично не вдасться. Ще один – культура водіїв на дорозі, щоправда тут сподіватися, мабуть, не варто. А ось те, що насправді варто – це змінити поліцейський пряник на батіг.

 

 

 

 

" " " "