Рідзвяний ярмарок . Підсумки тижня .

788

Авторські іграшки, незвичні смаколики і дух Різдва! Хмельницький Різдвяний ярмарок вражає асортиментом, гостинністю і цінами. Вже тиждень, як в обласному центрі стартував святковий сезон.  Хмельничани кажуть, цьогоріч під ялинкою дуже атмосферно, проте дорогувато! Юлія Астафурова підрахувала у скільки обійдеться прогулянка біля ялинки.

Святковий хенд-мейд вражає  декором. За сюжетами новорічних іграшок можна здійснити невеличку екскурсію містом.

Вартість іграшок з достославностями Хмельницького  – 150 гривень за штуку. Скляна кулька з логотипом – 60. Стільки ж – магнітики із скульптурами Миколи Мазура. За символ 2019 року – порося, просять майже як за два кілограми свинини.

Копітка ручна робота виправдовує ціни, кажуть продавці. Деякі ялинкові прикраси зроблені за столітніми технологіями.

Продавці кажуть, Хмельницький нарешті отримав свою оригінальну сувенірну продукцію.

Не менш різноманітний асортимент десертів і напоїв. Окрім традиційного глінтвейну можна прикупити авторського чаю.

Продавці привітні – дають усе коштувати. Від ятки з мармеладом наша знімальна група ледь втекла. Смакота тут від 25 гривень за 100 грам.

Для вибагливої публіки є тут і зовсім екзотичні наїдки – шоколадні цвяхи, молотки, гайки і болти. В ковальні кажуть, незвичний шоколад  розлітається як гарячі пиріжки.

Покупці розмаїттям на прилавках задоволені. Кажуть,  загальна атмосфера ярмарку не гірша як у Європі.

У підсумку за нашими підрахунками прогулянка Хмельницьким різдвяним містечком в середньому обійдеться у 300 гривень. Це якщо у списку покупок – авторська іграшка із логотипом міста, трішки мармеладу, склянка зимового супу, незвичаний шоколад.  Ярмарок працюватиме до Водохреща, попереду на хмельничан і туристів чекає ще безліч розваг. Найближче  – Андріївські вечорниці.  Тож на Проскурівській сумно точно не буде.

 

 

 

 

 

" " " "