Ринок праці Хмельниччини: що характерно?

2288

Брак кадрів робітничих професій, відтік працівників за кордон та амбітне працевлаштування теперішньої молоді. Так можна охарактеризувати сучасний ринок праці Хмельниччини. На відміну від зимового періоду, улітку, кажуть фахівці, ситуація пожвавлюється. Особливо, тоді, коли учорашні студенти отримують дипломи про освіту.

Брак кадрів робітничих професій та відтік працівників за кордон. Це – сучасний ринок праці краю. Щоправда, кажуть у обласному центрі зайнятості, улітку ситуація пожвавлюється. До прикладу, зараз близько півтори тисячі вакансій мають щодня.

Від початку року у службу зайнятості звернулося, майже, 28 тисяч людей, з них більше половини працевлаштувалися. Щоправда, 13 тисяч краян залишаються без роботи. Справа в тім, кажуть у обласному центрі зайнятості, що навантаження на одну вакансію -різне.

У середньому, 70% вакансій, що подаються, укомплектувати вдається. Щоправда, проблематично з людьми, що мають вищу освіту, тих, хто має професійно-технічну працевлаштувати значно легше.

А ще роботодавці дуже прискіпливі. Вимоги до претендентів захмарні, графік роботи незручний, а ось заробітна плата, м’яко кажучи, мала. Втім, є і безробітні, що крутять носом. А загалом, ситуація стабільна та прогнозована.

Збільшення звернень, кажуть у обласному центрі зайнятості, очікують на осінь. Пов’язано це із сезонністю виробництва. Власне, тоді чисельність безробітних зростає та при цьому зменшується кількість вакансій.

 

" " " "