«Рівні можливості» Славутської міської ради .

1223

«Рівні можливості» Славутської міської ради. У місті на півночі краю успішно співпрацюють депутатки різних політсил. Міжфракційну групу «Рівні права» у Славуті створили ще наприкінці минулого року. Нині до її складу входять восьмеро депутаток – всі представниці жіноцтва у міськраді. Очолює об’єднання депутатка першої каденції Лілія Джуренко. Залучати кошти до міського бюджету – одне із основних завдань, яке ставить перед собою «Рівні права», та й рівності самої теж не цураються.

Вже майже місяць, як у Славуті поруч із синьо-жовтим прапором майорить червоно-чорний. Ініціювала його встановлення Лілія Джуренко – депутатка Славутської міськради, а від грудня 2017-го і голова Міжфракційної групи «Рівні можливості». Каже, питання прапору підняли із другої спроби і вона стала успішною завдяки атовцям.

Пані Лілія – приватний підприємець, займається продажем жіночого одягу. Для неї це перша каденція, у депутатки пішла після Революції гідності. Рада, що рішення про політичну активність підтримали рідні – чоловік і син. Та ставши обраницею, зрозуміла багатьох нюансів депутатської роботи – просто не знала. Зізнається, семінари  й тренінги організовані «Подільським центром «Гендерна рада» дали величезний багаж знань і поштовх до роботи. Нині із колежанками навчаються писати заявки на гранти, щоб залучати кошти до Славутської громади.

Намагаються це робити, попри відносно невелику кількість представниць у міськраді – нині їх налічують лише вісім із тридцяти трьох обранців Славути. Та наступні вибори мабуть, стануть більш гендернорівними – до навчань залучають ще не депутаток, та активних жінок.

Заради процвітання рідного міста.

" " " "