У Хмельницькому стартував купальний  сезон.

1299

Купальний сезон розпочався із офіційним літом.  В області більше двох тисяч місць для купання , і лише 15 з них – спеціально об лаштовані. Саме  біля них рятувальники закликають відпочивальників проводити свій відпочинок. Поки ж інструктаж з безпеки на  воді провели на березі Бугу.

Перший день літа офіційно покликав людей до води. Жарке сонце та прохолодна водичка – гарний контраст для тіла.

Спекотний початок травня давно покликав подолян на пляж. Цього року вже одинадцятеро людей загинуло на водоймах. Тож рятувальники нагадують елементарні  правила поводження  на воді.

Більша частина нещасних випадків, кажуть рятувальники, трапляються на необлаштованих місцях для купання. Тож хмельничан закликають плавати лише там, де патрулюють рятувальники. Як наприклад, на міському пляжі.

Не зайве буде нагадати і про перші кроки, коли побачили того, хто тоне. Перших 5 хвилин після утоплення – найцінніше. Тому варто не гаяти час, викликати медиків та надати першу допомогу.

Якщо ж людина не дихає та без свідомості – тоді швидко потрібно звільнити рот та ніс від мулу. Штучне дихання та масаж серця – це те, що має вміти кожен. Згодом це може врятувати чиєсь життя.

Тож закликаємо хмельничан  не забувати про відповідальність за своє життя, занурюючись у воду.

 

" " " "