Різдвяний ярмарок відкриється у Хмельницькому 1-го грудня. Які розваги чекають на хмельничан?

1970

Різдвяний ярмарок тривалістю у два місяці, подарунки від Святого Миколая та нові незвичні для хмельничан розваги. Вже за кілька днів в обласному центрі розпочнуть відзначати новорічно-різдвяні свята. Цьогоріч вони почнуться трохи раніше, ніж в минулі роки. В управлінні культури та туризму міста кажуть, підготували для подолян багато цікавих заходів, концертів та сюрпризів.

На центральній вулиці міста вже починає панувати новорічно-різдвяна атмосфера. На ялинку чіпляють прикраси, встановлюють дерев’яні будиночки для продавців святкового краму та смаколиків. Ярмарок цього року відкриється раніше, а саме 1-го грудня. Окрім традиційних заходів, для хмельничан підготували і нові розваги.

Триватиме ярмарок з 1-го грудня по 20 січня. Найбільші святкування відбудуться, до прикладу, на Андрія. Проведуть вечорниці, де хмельничани зможуть погадати та посмакувати калитою. Також в цей день заплановано виступ гурту «Чумацький шлях» із спеціальною святковою програмою. 19-го грудня відзначатиметься день Святого Миколая.

Цьогоріч не обійдуть стороною і відзначення католицього різдва. 25 грудня відкриють шопку, тобто різдвяний вертеп. Управління готує багато заходів, серед яких виготовлення велетенських різдвяних пряників. На православне різдво 7 січня відбудеться вечір колядок, а 8-го січня вперше у Хмельницькому відбудеться великий Різдвяний вертеп.

14 січня на Василя у Хмельницькому будуть щедрувати і 20 числа святковий ярмарок офіційно закриють. Усі святкування обійдуться міському бюджету у трохи більше ніж триста тисяч гривень.

" " " "