Робота без вихідних: рятувальник виніс з палаючого будинку двох безхатьків.

1040

Робота без вихідних: рятувальник виніс з палаючого будинку двох безхатьків. Причому зробив це без жодного спорядження та підтримки. Усе тому, що того дня не чергував – мав заслужений вихідний.

Ось так проводять власні вихідні хмельницькі рятувальники. Олексій Курятник за сім років роботи в ярмолинецькій пожежній частині не раз допомагав тим, хто опинився у біді – цього вимагає служба. І, як виявилось, поклик серця. Нещодавно чоловік врятував двох безхатьків з палаючого будинку. Причому зробив це без жодного спорядження та підтримки. Небезпеку розумів як ніхто інший, утім, не роздумуючи кинувся у вогонь. Колеги кажуть, усе через небайдужість та громадську позицію хлопця, котрий у своїх 27 чітко знає ціну людського життя.

40-річний чоловік та 52-річна жінка через тягу до куріння ледь не згоріли заживо. І він, і вона – безхатьки. Забралися  до покинутого будинку, щоби переночувати і з власної необережності ледь не загинули.  Рятувальники кажуть, якби не колега, котрий вчасно нагодився до місця пригоди, і витягнув людей надвір, невідомо чим би дана історія завершилась. Зважаючи на героїчний вчинок підопічного, керівництво на характеристики хлопцю не скупиться.

Незважаючи на похвали та дяку, сам рятувальник не вважає, що зробив щось неймовірне. Переконаний, на його місці так вчинив би кожен. Адже, врятувати та допомогти – не лише обов’язок пожежного, а й людини.

 

 

" " " "