Розбійний напад на приватний будинок у Городку: що вирішив суд

Троє чоловіків у балаклавах увірвались в будинок та, погрожуючи зброєю, змусили двох жінок віддати все, що в них було

1020

Злочин, за який четверо подільників постали перед судом, було скоєно 20 липня минулого року. Того літнього дня ще тільки благословлялося на світ, на годиннику була четверта ранку, як в одну з приватних садиб у Городку завітали непрохані гості. Вибивши ногою двері, вони увірвались до хати, де ще міцно спали двоє жінок – 35-тирічна та її мати 65 літ.

Троє бандитів у камуфляжі та балаклавах, погрожуючи пістолетами, змусили жінок віддати усе цінне, що в них було дома. Розбійники забрали в них ювелірні прикраси, готівку, електроінструменти, комп’ютери, мобільні телефони, документи і банківські картки. Погрожуючи пістолетом, випитали в жінок пін-коди від карток. Але й цього їм видалося замало.

Вони завантажили награбоване добро в автомобіль господині і змусили її сісти за кермо. Банківські картки із пін-кодами бандити віддали своїй спільниці-дівчині та веліли їй, не гаючи часу, познімати гроші з карток.

Читайте також: У Хмельницькому впіймали на гарячому хабарника з Міноборони

Тим часом, вони змусили власницю автівки виїхати за місто, у напрямку села Мартинківці Городоцького району. Там, користуючись тим, що на трасі нікого не було, бандити надягнули 35-річній жінці на голову пакет і, зв’язавши її, залишили свою перелякану жертву на кукурудзяному полі, прикривши її покривалом. Самі ж сіли у викрадену автівку і рушили далі. Викрадені речі бандити приховали в лісосмузі у Волочиському районі, а самі вирушили до села, де жила їхня подільниця. Там, уже наступного дня після скоєного, їх упіймали поліцейські.

Тим часом, викрадена ними та залишена в кукурудзі жінка, змогла самотужки звільнитися від пут і вибратися на дорогу. Там її підібрали небайдужі люди, які підвезли потерпілу до найближчого населеного пункту, звідки вона змогла зателефонувати в поліцію.

Нападниками виявились двоє жителів Одеської області – 33 і 24 років, 17-річний хлопець із Тернопільщини та його 25-річна подружка із Волочиського району.

Розглянувши обставини справи та оцінивши ступінь вини кожного учасника нападу, Городоцький районний суд ухвалив їм вироки. Одеситам дісталося по 8 років і 6 місяців колонії. А юному тернополянину та його подружці дали відповідно 4 роки і 10 місяців і 2 роки. Водночас суд визнав можливим призначити їм по півтора роки іспитового терміну.

" " " "