Розмежування хворих та здорових пацієнтів.

665

Розмежувати хворих та здорових пацієнтів.  Саме у такий спосіб медики вирішили запобігти розповсюдженню інфекційних хвороб. У деяких амбулаторіях такі інновації вже запровадили.  Проте більшість медичних закладів то таких змін виявились не готові .

У Хмельницькому взялись за впровадження інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я. Після посиленої імунізації проти кору, медики вирішили розробити план дій, аби запобігти розповсюдженню інфекцій в середині лікувальних установ.  Першим етапом стало розмежування хворих та здорових пацієнтів .

Крім того, додають у лабораторному центрі, обов’язковим завданням є створення усіх необхідних умов й для захисту медичного персоналу .

Відокремлення пацієнтів і справді дозволить значно зменшити кількість хворих, говорить головний лікар центру первинно – медикосанітарної допомоги № 2, Людмила Головко. У деяких амбулаторіях міста такі інновації вже практикують.

Проте створення двох черг у деяких медичних закладах просто не можливе. Там або  тривають ремонтні роботи, або ж банально не вистачає місця. Відтак у таких амбулаторіях шукають  додаткові приміщення.

Таке  розмежування пацієнтів  запровадять не лише  на первинці . До слова, в міському перинатальному центрі для майбутніх мам, які мають інфекційні захворювання, виділили окрему пологову залу.

 

 

" " " "