Розмова-уточнення про сучасне мистецтво

1453

У Хмельницькому відбулася розмова-уточнення із подолянкою Анітою Немет. Головна тема – сучасне мистецтво та його сприйняття. Присутні разом із лекторкою намагалися знайти відповіді на поширені запитання.  Чому частина суспільства сприймає мистецтво, а інша нехтує? Як відноситися до незрозумілого правильно? Навіщо взагалі цікавитися сучасним мистецтвом?

Чому? Як? Навіщо? Питання, які часто виникають у пересічного спостерігача сучасного мистецтва. Із цим намагалися розібратися на дружній зустрічі, яку організувала Аніта Немет.

Сама течія сучасного мистецтва виникла у другій половині двадцятого століття. Кожен митець намагається втілити своє бачення того, що відбувається в країні. Нині у світі незчисленна кількість сучасних художників. Вони постійно шукають нові форми та формати подачі свого матеріалу. На думку пані Аніти, мистецтвом необхідно цікавитися, аби розширювати кордони власної свідомості.

Своє життя Аніта пов’язала із сучасним мистецтвом. Працює в обласному художньому музеї. Також викладає історію мистецтва у Хмельницькому національному університеті. Має чималий досвід у організації перформансів. Свій досвід із легкістю передає слухачеві. Головним у своїх зустрічах вважає вміння не лише говорити, а й слухати свого співрозмовника.

 

" " " "