«Розумні» зупинки презентували у Хмельницькому

1021

Вай-фай, телефонна зарядка і табло прибуття. У Хмельницькому презентували дві «розумні» зупинки. Найголовніша їхня функція, крім затінку від сонця і сховку від дощу, – вони показують час прибуття тієї чи іншої маршрутки. Обидві зупинки встановили на Поліклініці №1. Ціна кожної – по сто шістдесят тисяч гривень. Втім, місту вони обійшлися безкоштовно.

Без магазинів, кіосків і яток… Нічого зайвого тільки лавки, скло і металевий каркас – це складові сучасної «розумної» зупинки.

Скло потовщене, а отже розбити його місцевим вандалам буде непросто. Це перевірили у містах, де вже стоять такі зупинки: Рівному, Ужгороді, Житомирі. Ба більше, за місцями очікувань маршруток постійно спостерігатимуть відеокамери. «Розумними» ж зупинки роблять дещо інші речі.

До кінця тижня, кажуть міські посадовці, запрацюють ще дві такі ж самі зупинки поблизу Молодіжного парку і на проспекті Миру. Крім того, що зупинки – розумні, ще й для міського бюджету – економні.

На них відображаються не усі маршрути. Із сорока двох, які нині вже працюють у місті, шість – тимчасові. Вони не мають GPS-трекерів, тому і на моніторі не висвічуються.

Зараз над ними ще працюють, аби на табло висвічувалися увесь без винятку громадський транспорт міста. Крім того, деякі частини зупинок, мабуть, доведеться замінити.

" " " "