ГО «Хмельницький енергетичний кластер» та обласна влада підписали меморандум про співпрацю.

870

Потенціал Хмельниччини – для розвитку відновлювальних джерел енергії. Наша область  стала другою в Україні, де зареєстровано енергетичний кластер.  Ця громадська організація готова співпрацювати не лише з державними установами, а й бізнесменами. Між обласною адміністрацією та кластером вже підписаний меморандум про співпрацю. На часі – розробка  активістами стратегії  та аналіз сировинної бази.

17 міст України  заявили про поступовий перехід на альтернативні джерела енергії.  А у Житомирі, Кам’янці-Подільському та Чорткові  вже підписані Меморандуми з міжнародною кліматичною організацією 350.org. Наступним містом, що прагне розвивати зелену енергетику, став наш обласний центр.

Як запевнили в обласній адміністрації, із зростанням тарифів комунальні підприємства та приватні структури зацікавлені у пошуку альтернативних джерел енергії. Тож підписання меморандуму про співпрацю із кластером дасть поштовх до  розвитку зеленої енергетики.

У громадській організації  кажуть, найпершим кроком у своїй роботі бачать аналіз сировинної бази для створення альтернативних джерел  енергії.

Хмельниччина поступово нарощує темпи енергоефективності в регіоні.

Зараз навколо кластеру об’єдналося близько 20 представників від бізнесу, громадськості та влади. Проте співпрацювати готові з кожним, хто має цікаві ідеї.

" " " "