В Хмельницькому відбулася 21-ша сесія обласної ради.

1085

Більше п’яти десятків питань порядку денного уточнення до діючих програм розвитку області та внесення змін до головного кошторису краю. В Хмельницькому відбулася 21-ша сесія обласної ради. Як  завжди, депутати розпочали із розгляду  свої запитів,  частина яких стосувалася дотримання тоннажності великогабаритного транспорту, що курсує дорогами.

Розпочали депутати, як завжди – із виконання гімну, далі почали  розглядати  свої запити. Наша область у цьому році повністю освоїла  кошти дорожнього фонду із ремонту автошляхів. Тому велика кількість депутатів звернулася до відповідних служб, аби ретельніше перевіряли тоннажність автомобілів в усіх напрямках. Адже, велика частина з них їде дорогами із збитковою вагою, тим самим руйнуючи дорожнє полотно.

Серед іншого, на порядок денний було винесено кілька питань, котрі стосуються використання підземних надр. Зокрема, у Старосинявському районі буде відновлено роботу затопленого кар’єру.

Розглянули обласні депутати і цілий ряд питань, які стосуються соціального захисту населення. Внесли зміни до програми підтримки сім’ї, запобігання та протидії домашньому насильству. Тепер в області будуть створенні центри для жінок з дітьми, котрі потрапили у скрутне становище.

А от розвиток освітньої галузі розкритикували і  депутати  і  голова Хмельницької обласної державної адміністрації.

На противагу начальник департаменту освіти Олег Фасоля зазначив, що ситуація із поставками нового обладнання та дидактичних матеріалів для нової української школи така ж, як і по всій Україні. По деяких показниках у нас картина  краща, затримка лише  за виробниками.

Основним на сесії було внесення змін до обласного кошторису. Вони стосуватимуться нового опалювального сезону.   Окрім цього, будуть виділенні кошти на освітню галузь та медицину.

А ще обранці хоча, із третьої спроби, але ж все ж таки дозволили провести Хмельницькому університету управління та права громадське обговорення стосовно присвоєння навчальному закладу ім’я Леоніда Юзькова.

" " " "