РОЗВИТОК МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ

291

Хмельницький відкритий до співпраці. 4-го грудня на базі Молодіжного центру відбулось публічне обговорення вектору молодіжної політики регіону. Хмельницький став першим серед міст України та презентував проєкт регіональної стратегії розвитку молодіжної політики на 2022-26-і роки. Робота над програмою стартувала навесні поточного року. Про результати розповіли на зустрічі.

До обговорення проєкту розвитку долучились представники студентських рад вищої освіти, міська рада, молодіжні організації та представники різних сфер суспільного життя. Впродовж років Хмельницький зарекомендував себе як молодіжне місто. Співпраця молоді з виконавчим апаратом, організація різноманітних заходів та дебютні проєкти національного рівня дають свій врожай.

На заході презентували і ряд національних впроваджень для молоді. Про них розповіла заступниця міністра молоді та спорту Марина Попатенко. Вона зазначила, що під час розподілу бюджету на 2022 рік народні депутати підтримали «Український молодіжний фонд». В кошторис заклали 45 мільйонів гривень на інституційну та проєктну підтримку громадських організацій.

Однією з важливих ініціатив цього року є підписання меморандуму «Пакт заради молоді» 2025. Він про співпрацю вищих закладів освіти та споживачів. Студенти зможуть офіційно працевлаштовуватись та поєднувати роботу з навчанням. Окрім цього, в планах держави є створення такої професії, як «Молодіжний працівник». Після базового навчання, вони готуватимуть молодих людей до суспільного життя.

" " " "