СТАРТ РІЗДВЯНОГО ЯРМАРКУ

429

Різдвяний ярмарок розпочався. На початку грудня за традицією на вулиці Проскурівській у Хмельницькому з’являється новорічна забава. А на площі біля кінотеатру імені Шевченка вже восьмий рік поспіль запалюють головну ялинку міста. Цього року це зробили раніше, що стало для хмельничан несподіванкою.

З початку зими на вулиці Проскурівській з’являються маленькі різнокольорові будиночки, де продають іграшки та смаколики. Таким вигляд має різдвяний ярмарок. А за традицією, він не обходиться без запалювання головної ялинки міста.

Разом із ярмарком на хмельничан і гостей міста чекав святковий концерт. Проте область поки що перебуває у червоній зоні. За словами мера, музичну забаву скасували. Попри це, захворюваність йде на спад, тож згодом масові гуляння відновлять. Вже анонсують програму заходів на Андріїв день (13-го грудня), на свято Миколая (19-го грудня), Різдво західного і східного обрядів (25-го грудня та 7-го січня) та Новорічну ніч з 31-го на 1-е число.

Вздовж стометрівки щовечора сяють «Парасольки», «Янгол» та огорнуті в гірлянди дерева. Новинкою для хмельничан стало «зоряне небо».

Хмельничани не приховують емоцій. Кажуть, як тільки засяяла зимова красуня – з’явився передноворічний настрій.

Триватиме Різдвяний ярмарок до 19-го січня. Однак, за словами мера міста, його можуть продовжити до 25го числа.

" " " "