Розвиток спорту на Волочищині

706

Запорука здоров’я нації. На Волочищині обговорили перспективи розвитку фізичної культури та спорту. За круглим столом зібралися народний депутат, місцеві обранці, спортсмени та тренери. Кожен ділився ідеями, як зробити регіон більш спортивним. Серед ініціатив – будівництво спортзалу ангарного типу, перетворення парку та озера на спортивну локацію та навіть можливість взяття у комунальну власність спортивного залу Мотор Січі.

Волочиськ промисловий, аграрний, підприємницький, місто відпочинкових зон та фонтанів. А ще як кажуть самі мешканці, центральна садиба громади – спортивна, адже куди не глянеш, всюди спортивні майданчики.

За останніх кілька років матеріально-технічна база громади оновилася ледь не сто відсотків. Чимало спортивних приміщень отримали нове дихання. Тай саме місто тепер прикрашають сучасні спортивні майданчики.

Щодо спортивних відряджень та змагань. Раніше відправити дитину на будь-який старт було справді великою проблемою. На поїздку банально бракувало коштів. Зараз такої проблеми немає.

Спортивним майбутнім Волочиська переймають і міська влада, і благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч». А два роки тому до них доєдналися ще й громадські активісти. У Волочиську вони створилиорганізацію«Здорова нація».

Відповідно, запевняє пан Дмитро, спорт запросто може стати візитівкою Волочиської громади. По суті, як і Війтовецької. Сусіди Волочиська також мають чимало спортивних досягнень.

А ось гордістю Наркевицької громадиє матеріально-технічна база. Ще кілька років тому про таке в ОТГ і не мріяли, а зараз у дітей є можливість займатися спортом у сучасному приміщенні.

Разом з усіма досягненнями, працювати є над чим, особливо, у 2021-му. Пандемія поки не відступає, втім діти повинні займатися спортом.

Саме про перспективи розвитку фізичної культури та спорту говорили у Волочиську. За круглим столом зібралися усі, кому спорт небайдужий. Кожен ділився ідеями. Серед ініціатив – будівництво спортзалу ангарного типу, перетворення парку та озера на спортивну локацію та навіть можливість взяття у комунальну власність спортивного залу підприємства Мотор Січ. Робити регіон більш спортивним будуть усі. Цього року, до прикладу, за сприяння благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» у селах з’явиться шість спортивних майданчиків, два футбольних поля. До того ж меценати беруть на себе оплату виїздів на змагання. У підсумку на спорт передбачили понад 5 мільйонів гривень.

 

" " " "