Рятувальники нагадали хмельничанам правила безпечного святкування Купала

1190

Наближається всенародне свято Івана Купала. Його традиційно святкують у ніч з 6 на 7 липня. Як відомо, цей день відзначають за багатьма традиціями. Це, зокрема, і пускання дівочих вінків на воду, стрибки через багаття та інших. Дотримуючись цих традицій, слід дотримуватись і правил безпечної поведінки. Напередодні свята рятувальники Хмельницького провели рейд на міському пляжі та перевірили водойму.

Рятувальники закликають хмельничан до безпечного святкування Івана Купала. Зазвичай святкування проходить на водоймах із великою кількістю людей. Надзвичайники кажуть, за статистикою з початком купального сезону випадки загибелі людей на воді частішають.

Щодня міський пляж інспектують працівники аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах. Коли погода сприяє відпочинку і на пляжі багато людей, то об’їзд водойми здійснюється чи не щогодини. Рятувальники кажуть, хмельничани досить часто порушують правила поведінки на воді.

Спеціально відведених місць для купання в області – 13, в самому Хмельницькому – одне – міський пляж.

Свято Івана Купала у Хмельницькому проведуть у парку ім. М. Чекмана. Тут патрулюватиме поліція та слідкуватиме за дотриманням порядку.

Рятувальники ж під час свята і взагалі відпочинку на воді в будь-який інший день просять хмельничан бути обережними під час святкувань і дотримуватись простих правил, які можуть врятувати життя.

Під час святкувань Івана Купала на міському пляжі у Хмельницькому дбатимуть про безпеку подолян п’ятеро рятувальників та працівники міської аварійно-рятувальної станції на водних об’єктах.

 

" " " "