Рятувальники та силовики навчали вихованців дитячо-юнацького оздоровчого комплексу «Чайка» основам цивільного захисту

1160

«Життя в безпеці» – змагання під таким гаслом відбулись у  дитячо-юнацькому оздоровчому комплексі «Чайка», що в Летичівському районі. Головна мета заходу – пропагування здорового способу життя, патріотичне виховання молоді та популяризація професії рятувальника й воїна. Рятувальники та силовики розповіли про секрети своєї професії та допомогли дітям перевтілитись у вогнеборців та кінологів.

«Життя в безпеці» – під таким гаслом пройшли змагання серед вихованців оздоровчого комплексу «Чайка». Діти мали змогу в ігровій формі детально ознайомитися із рятувальною справою і навіть перевтілитися у справжнього вогнеборця. Головна мета заходу – пропагування здорового способу життя, патріотичне виховання молоді та популяризація професії рятувальника й воїна.

В замаганнях брали участь діти різних вікових груп. У перший день змагалися молодші школярі, а в другий, фінальний — старшокласники. Аби визначити кращих, дітям запропонували взяти участь у трьох рятувальних квестах: спершу  необхідно було надати долікарську допомогу — обробити і перебинтувати умовне поранення. Оцінювалися не лише швидкість, але й якість виконання завдання. Далі у протигазах на ношах діти евакуйовували умовно постраждалого із зони техногенної аварії. Після цього малим запропонували побувати у “шкурі” пожежного, ліквідувавши полум’я. Працювати довелося у команді. Швидко одягти захисне спорядження і здійснити бойове розгортання від пожежного автомобіля. Останнім етапом змагання стала військова підготовка — розбирання і збирання зброї та стрільба у мішень.

Окрім змагань, діти мали змогу більше дізнатися про вибухонебезпечні предмети та водолазну справу. Для цього свої локації представили піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення і рятувальники-водолази комунальної служби м. Хмельницького. До того ж, школярів навчили користуватися справжнім вогнегасником.

Також  діти дізналися секрети професії кінолога-прикордонника. У змаганнях взяли участь понад 100 дітей із 10 табірних команд. Усі конкурсні завдання оцінювали суворі, але справедливі судді — фахівці ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Тому переможці були, а от переможених — ні. Без подарунків і відзначень жодна дитина не залишилася. Та головне, – діти отримали найнеобхідніше – знання й уміння, як захистити себе і своїх близьких раптом біда, – впевнені у Службі порятунку Хмельниччини.

Наостанок працівники ДСНС нагадали дітлахам правила безпеки та розповсюдили листівки застережливого характеру. Акція не одноразова, нині в області в усіх оздоровчих дитячих закладах відбувається подібна просвітницько-профілактична робота із дітьми.

 

" " " "