В Адамполі проти будівництва заводу

1828

Руки геть від наших берегів. Жителі Адамполя Старосинявського району – проти будівництва соєпереробного заводу. Люди побоюються – у них заберуть пасовища, окрім того, без краплини води можуть залишиться не лише вони, а й сусідні села. І підтримує, і не підтримує селян районна рада. З цього питання народні обранці збиралися тричі. На першій сесії були проти підприємства, на другій проголосували так саме. Втім, видно, такий результат комусь не на руку, депутатів скликали на третю позачергову сесію.

Ось ці люди вже далеко не вперше шукають правду. Спершу збиралися на рівні села, втім результату – ніякого. Тепер приїхали до району.

Справа в тім, що в Адамполі Старосинявського району будують завод з переробки сої. На перший погляд все красиво – робочі місця, податки, втім якою ціною. Люди побоюються – у них заберуть пасовища, а у сільській місцевості, часто-густо, корова чи не єдина годувальниця. Щоправда, це порівняно дрібниці. Аби працювати у повну силу, підприємству знадобиться чимало води. Очевидно, єдиний вихід – буріння свердловин, втім, кажуть адампільчани, тоді без краплини води можуть залишиться не лише вони, а й сусідні села.

Відтак, запевняють, звести підприємство на рідній землі не дадуть аж допоки не побачать усю необхідну документацію, а особливо, висновок незалежної екологічної експертизи. Стовідсотково на стороні людей свободівці. Кажуть, якщо загрози немає – заводу бути, якщо ж є – будівництву зась.

А ось представник інвестора переконує в протилежному. Мовляв, експертизи проводилися і з необхідною документацією усе гаразд.

Щоправда, поки що тих документів ні люди, ні райрада не бачили. Це при тому, що це питання народні обранці розглядають не перший раз.

На першій сесії народні обранці були проти підприємства, на другій проголосували так саме. Втім, видно, такий результат комусь не на руку, депутатів скликали на третю, позачергову сесію.

Як-то кажуть, відповідь – очевидна.

Чергова сесія облради відбудеться вже цього четверга. Себто до того часу мала би ухвалити рішення Старосинявська райрада. Втім, не так сталося.

Опісля 10-хвилинної наради, голова райради оголошує перерву у пленарному засіданні сесії.

А ось коли буде продовження – досі невідомо. Втім, як і жителі Адамполя, так і свободівці переконані, допоки не буде висновку незалежної екологічної експертизи, обговорювати це питання немає сенсу.

 

" " " "