Змагання із петанку.

2313

Французька гра у Хмельницькому. 9 липня розпочалися змагання із петанку. Участь приймали члени громадської організації «Світ без бар’єрів». Вони вже близько трьох років тренуються в майстерності влучного кидання. І нарешті між учасниками вперше був розіграний перехідний кубок клубу «NUKRA». Попереду ще три етапи. Переможцем першого став молодий і перспективний Олександр Продан.

Понад 120 років у світі існує такий вид спорту, як петанк. Його вигадали у Франції – там грає близько 17 мільйонів людей.

Ми також спробували зіграти в петанк. Як виявляється – гра дуже легка. Достатньо влучно кидати кульки.  Їхня вага складає 700 – 800 грамів. Потрібно якомога ближче кинути до маленької дерев’яної кулі, яка називається кошонет, що в перекладі з французької – поросятко. В Україні таким видом спорту почали займатися із 2010 року. В 2015 Хмельницький виборов перше місце на всеукраїнських змаганнях.

Гра для всіх і кожного. Три роки тому пан Віктор лише спостерігав, а сьогодні вже завзято приймає участь у змаганнях.

Для людей із обмеженими можливостями зайняття спортом – стимул для життя. Так вони проявляють свою індивідуальність.

Учасники громадської організації запрошують усіх бажаючих прийняти участь у «Літніх розвагах». Вони пройдуть 15 липня на Набережній у Хмельницькому, початок – о 14 годині.

 

" " " "