Рятувальники перевіряють безпечність хмельницьких готелів

610

Хмельницькі рятувальники перевіряють готелі на дотримання правил пожежної безпеки. Перевіряли як приміщення, так і знання працівників про правила: як поводитись під час пожежі. Всього оглянути необхідно близько 140 закладів. Такі рейди розпочали на початку вересня. Сьогодні перевіряли придорожній готель Мустанг.

Придорожній готель на виїзді з Хмельницького сьогодні під пильним оком рятувальників. Надзвичайники перевіряють заклад на безпечність. У готелі є 11 двомісних номерів, бенкетна зала та невеличке кафе. Одночасно тут можуть проживати 20 чоловік. Усі готельні номери розташовані на другому поверсі. Рятувальники перевірили шляхи евакуації, наявність системи пожежної сигналізації та первинних засобів гасіння.

І це не єдине порушення, яке побачили вогнеборці у придорожному готелі. У приміщенні чимало предметів інтер’єру, виготовлених з легкозаймистих матеріалів. Евакуаційний вихід облаштований з порушеннями, а  система пожежної сигналізації не підключена взагалі. Тобто у випадку пожежі, рятувальники не отримають сигналу про надзвичайну ситуацію і не зможуть вчасно прибути на допомогу. Також у готелі відсутній доступ до зовнішнього протипожежного водопостачання та не проведений вчасно замір ізоляції електромереж. Готельні номери не забезпечені інструкціями та планами евакуації. Такі недопрацювання для власників готелю можуть стати перепоною для подальшої роботи.

За час перевірки рятувальники вже подали звернення до адміністративного суду, щодо зупинки діяльності дев’ятьох готелів області.

" " " "