У Хмельницькому навчали, як правильно писати проєкти на отримання грантів

639

Ідеї для грантових заявок презентували громадські організації області. А експертну оцінку своїх проєктів отримали від представників Європейського Союзу в Україні. Вони завітали до Хмельницького на два дні. Європейці розповідатимуть представникам громадських організацій, що саме робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС.

35 громадських організацій Хмельниччини приїхали до обласного центру навчатися писати проєкти для грантів . Серед них як початківці, так і люди з досвідом. Голова ГО «Старокостянтинів небайдужий» презентує ідею популяризації культурної спадщини під назвою «Чим живуть замки?». Минулого року її реалізували у містах Старокостянтинові та Броди, що на Львівщині. За грантові 8 тисяч євро від Британської ради провели наукові конференції та організували кінофестиваль. Відеороботи про замки краю надсилали місцеві жителі та професійні студії. Тепер Сергій Худий хоче поширити цей досвід на міжнародному рівні.

Майстер-клас як правильно писати проєкти на гранти проводить тренер Олег Кулініч. Каже, труднощі можуть виникнути вже на початку роботи. Радить уважно читати умови конкурсу грантодавців. Та елементарно уникати технічних помилок.

мЄвросоюз підтримує українські громадські організації з часу Незалежності. Після підписання угоди про асоціацію з ЄС фінансова допомога лише зросла.

І додають, – головне бути активними і вірити у свою ідею. Мати команду однодумців і реалістичні шляхи досягнення мети проекту.

" " " "