Рятувальники проти готельєрів, або Чи безпечно селитися в номери?

472

 Рятувальники проти готельєрів, або Чи безпечно селитися в номери? На Хмельниччині тривають перевірки із пожежної безпеки. На рахунку працівників ДСНС вже 16 позовів. Кажуть, готелі, із якими вступають у судову тяганину, уже отримали приписи. Їх не усувають, а, отже, можуть закрити. Переконують, пожежний стан деяких – просто в жахливому стані. Зважаючи на це, люди – у небезпеці. Адже, все добре, коли все добре, а коли починає горіти – нехтування елементарним може призвести до лиха.

 Під прицілом у рятувальників «Побужжя» – вже вдруге. Перша перевірка виявила чимало недоліків. Перший – вхід у приміщення. Скрізь пластик, а це – небезпека.

 Підіймаємось сходами. Порушення номер два – прямісінько над головою. Висота в цьому місці має бути не менше ніж 2 метри. Для чого – рятувальники пояснюють на власному прикладі.

 Порушення норм і в коридорах закладу. Ось цей, кажуть, не відповідає ані пожежним, ані будівельним.

 А, отже, пройти неможливо. Можна, звісно, закрити двері, але якщо скрізь вогонь – не факт, що паніка не візьме гору. У небезпеці, кажуть пожежники, не лише мешканці гуртожитку-готелю, а і адміністрація. Сходи до їхнього приміщення – дерев’яні, що заборонено. Якщо вони згорять – люди опиняться у пастці.

 Чи не лячно працювати в таких умовах – ми вирішили поцікавитись у адміністрації закладу. Відверто, нам там були не раді.

 Ось ця панянка представилася бухгалтеркою підприємства. А ось ця – орендаркою. Обидві жіночки перебуванням у готелі, здається, задоволені.

 Наразі, кажуть рятувальники, власник уже зарухався. Констатують, після перевірки і припису ситуація покращилася.

 Не мляво, а за можливостю, каже директор підприємства. Переконує, наразі в закладі активно працюють над питанням встановлення, а точніше відновлення пожежної сигналізації. Проєкт уже є – залишилось віднайти кошти.

 Пан Олег додає, незважаючи на те, що працю рятувальників і поважає і цінує – не зі всіма претензіями наразі згідний, тому подав до суду.

 Директор підприємства додає, це – не єдиний пункт, до якого у них претензії. Рятувальники ж стоять на своєму. Кажуть, до суду готові, адже, додають, на кону – безпека людей. Даний заклад ,кажуть уже горів два роки тому. На щастя, тоді обійшлося без жертв.

 

 

" " " "