У Шепетівці судили орендаря ставка, який зламав ребра рибалці: що розповіла дитина

Підозрюваний своєї вини не визнавав і говорив, що селяни йому мстяться

806

Шепетівський міськрайонний суд розглянув справу щодо побиття орендарем ставка одного з місцевих рибалок, повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

Шепетівський міськрайонний суд розглянув справу щодо побиття рибалки орендарем ставка, внаслідок якого рибалка одержав два зламані ребра. Нагадаємо, інцидент з побиттям стався в селі Серединці ще два роки тому, 27 вересня 2017. У той день місцевий пенсіонер вибрався з вудкою на орендований ставок. Щоправда, дозволу орендаря на риболовлю у нього не було, та, очевидно, чоловік розраховував, що все обійдеться.

Побачивши чоловіка, що сидів з вудкою на березі, орендар підскочив до нього і щосили вдарив пенсіонера ногою у груди. Той зойкнув та упав. Як з’ясувалося згодом, нападник зламав чоловікові два ребра. Медична експертиза визнала травми, завдані потерпілому, як тілесні ушкодження середньої важкості.

На суді підозрюваний своєї вини не визнав. Орендар сказав, що того дня, коли начебто все сталося, він був у Києві. А селяни, мовляв, звели на нього наклеп, бо він не дозволяє їм рибалити на орендованому ставку  і з багатьма мав конфлікти з цього приводу.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік одним ударом зробив іншого інвалідом: що вирішив суд

Проте факт побиття підтвердив ще один рибалка, який сидів на протилежному березі та все бачив. А крім того, знайшовся ще один свідок, про якого обвинувачений не знав – онука потерпілого, яка, побачивши орендаря, встигла сховатися в кущі. Звідти вона бачила, як чоловік ударив дідуся ногою та зламав його вудку.

Зрештою суд визнав орендаря винним. Крім того з’ясувалось, що у 2014 році він уже притягувався до кримінальної відповідальності за службові злочини. Отже у чоловіка далеко не бездоганна репутація, хоча суд зазначив, що у нього позитивні характеристики.

У підсумку, суд зобов’язав винуватця відшкодувати потерпілому 336 гривень, які той витратив на медикаменти, а також 20 тисяч гривень – за завдану моральну шкоду. За вчинений злочин чоловіка засудили до двох років позбавлення волі, однак залишили йому можливість уникнути “відсидки”, призначивши дворічний іспитовий термін.

" " " "