Ринок праці: чи зростає безробіття

1062

У тренді – кур’єри та працівники сільського господарства. Ситуація на ринку праці в умовах карантину кардинально змінилася. На Хмельниччині безробітних стало вдвічі більше, а ось працедавців – у половину менше. Роботодавці потребують кур’єрів та комунальників. Особливим попитом користуються працівники сільського господарства.

Жінки, молодь та люди, які потребують додаткових соціальних гарантій. Саме ці категорії населення найбільше звертаються до служби зайнятості. Структура, до слова, і надалі працює в обмеженому режимі. Працівники центру розглядають тільки дві заяви. Перша – визнання людини безробітною, друга – на призначення допомоги.

Карантин вніс корективи і в ситуацію на ринку праці краю. Безробітних стало вдвічі більше, у той же час працедавців – у половину менше.

Найбільше працедавці потребують водіїв, кур’єрів та комунальників. Особливим попитом користуються  працівники медичної галузі.

А ще у тренді – працівники сільського господарства. Якщо раніше до служби зайнятості більше зверталися люди з села, то зараз – з міст.

Ще кілька місяців, каже директор центру, попит на працівників сільського господарства буде триматися. Попереду – жнива, а відповідно працедавцям потрібні водії, комбайнери тощо.

" " " "